Trgovački centri

Otvoren novi zagrebački šoping centar vrijedan 12 milijuna eura

Na 8000 četvornih metara otvoren je novi trgovački centar Arena Park. Tomislav Dekalić, donedavni direktor Arena Centra koji je nedavno unaprijeđen u asset menadžera za Hrvatsku i Srbiju, u razgovoru za Poslovni dnevnik ranije je otkrio kako se radi o investiciji od oko 12 milijuna eura.

 

Austrijska Supernova preuzela četiri tržna centra u Hrvatskoj

Austrijska Supernova grupa preuzela je četiri trgovačka objekta u Hrvatskoj: Centar Kaptol, Branimir centar i Centar Cvjetni u Zagrebu te City Colosseum u Slavonskom Brodu. 

Preuzimanjem novih i širenjem postojećih projekata, Supernova grupa povećala je broj shopping kvadrata u Hrvatskoj na 260.000 četvornih metara i dodatno ojačala poziciju vodeće tvrtke u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u vlasništvu, izviejstio je Poslovni. hr. 

 

Potrošači u Hercegovini vole lokalne trgovačke brendove, nema ekspanzije najjačih bh igrača Binga i Robota

Trgovina mješovitom robom bi po svim ekonomskim pokazateljima morala zauzimati vrlo visoku poziciju kad je u pitanju dobar biznis. Da je tomu tako pokazuju i mnogobrojni trgovački centri širom regije. Jednostavno je činjenica da smo apsolutno svi potrošači i potencijalni kupci mješovite robe što može potvrditi da se u tim centrima odvija odličan posao, naročito za njihove vlasnike.

Znate li zašto u shopping centrima nema satova i prozora?

Promotrite li brojne shopping centre koji su se danas razmnožili kao gljive nakon kiše, zamijetit ćete jednu vrlo zanimljivu stvar - baš svi imaju isti koncept, a čak su i razlike u izgledu minimalne. To definitivno nije slučajnost, objašnjavaju psiholozi, već pametan način manipulirana s ljudskom podsvijesti. Krajnji cilj? Da ostavimo što više novca kod njih, piše Express.hr.

Prozori i satovi su zabranjeni

Niknuo trgovački centar na četiri etaže: Ukupna površina više od 23.000 kvadrata

Trogir je bogatiji za novi trgovački centar, prostire se na četiri kata i ukupne je površine 23 tisuće kvadrata. Centar je nazvan Marisa i investicija je solinske tvrtke Megalit. Iznos ulaganja nije objavljen, no projektant, zagrebačka arhitektonska tvrtka Kap4, navodi da je projekt ostvaren u predviđenom roku od 14 mjeseci. Više od sedam tisuća četvornih metara kompleksa obuhvaća 237 parkirališnih mjesta, dok se prodajni prostor i ‘mall’ prostiru na 16.000 kvadrata.

 

Mogu li veliki trgovački centri biti glavni pokretači gospodarstva u BiH?

Da je trgovina unosan i najisplativiji biznis nije sporno. Veliki prometi i pristojne marže su svakako privlačni za raznorazne investitore i ulagače koji žele investirati baš u ovom gospodarskom sektoru. Mnogi poduzetnici pa i oni u BiH su zaradili ogromne novce u poslu trgovanja. Čini se da je sektor trgovine jedina poslovna situacija u Bosni i Hercegovini koja prati europske tokove i trendove, piše ABCportal.info

Deset vodećih hrvatskih trgovaca ostvarilo 27,85 milijardi kuna prihoda

Istraživanje tržišta maloprodaje u Hrvatskoj u 2016. godini pokazalo je da je 50-ak najznačajnijih trgovaca ostvarilo prihod od 33,9 milijardi kuna, a najveći je i nadalje Konzum s tržišnim udjelom od 20 do 30 posto, iako je taj trgovački lanac neznatno smanjio prihod, pokazuju u srijedu objavljeni podaci Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). 

Najbolji kandidati dobit će priliku raditi u Lidlu za najmanje 8.000 kuna bruto

Trgovački lanac Lidl Hrvatska ove godine nastavlja svoj program Start@Lidl.

Program nudi mogućnost zapošljavanja mladih i njihova razvoja za različite pozicije unutar Lidlovih odjela: Marketing, Tisak i dizajn, Financije i računovodstvo te Razvoj kadrova.

Postupak selekcije prijavljenih odvijat će se u nekoliko faza, a najbolji kandidati na kraju procesa dobit će priliku raditi u Lidlu Hrvatska uz plaću od min. 8.000,00 kuna bruto.

Pretplati se na RSS - Trgovački centri