Turizam

Program Hercegovina Adventure Week počeo obilježavanjem Svjetskog dana turizma

Adrenalin i uživanje u netaknutoj prirodi obilježavaju ovaj vikend u Širokom Brijegu i Grudama gdje je sinoć započeo prvi dan Hercegovina Adventure Weeka. U sklopu svečanog programa otvaranja ovog događaja u hotelu Park obilježen je i Svjetski dan turizma.
 
Prisutnim gostima koji su pristigli iz naše zemlje, Crne Gore i Hrvatske, obratili su se projekt menadžer, Ivo Pavković, te gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i načelnik Gruda Ljubo Grizelj.
 

Podaci Porezne uprave: Promet od turizma veći za milijardu kuna

Visoke stope rasta hrvatskog turizma, prema svemu sudeći, stvar su prošlosti, no turizam će i ove godine biti jedan od okidača razvoja hrvatskoga gospodarstva i punjenja državne blagajne, piše u petak Jutarnji list.

Potvrđuju to podaci o dosad izdanim fiskaliziranim računima u turizmu i ugostiteljstvu, prema kojima je u razdoblju od početka godine pa do 10. srpnja iznos fiskaliziranih računa u tim djelatnostima ukupno veći za čak milijardu kuna.

Turisti se u Međugorju zadržavaju 2,43 dana, u Mostaru 1,35

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku u prva tri mjeseca ove godine Hercegovačko-neretvansku županiju (HNŽ) posjetilo je 25.033 turista koji su ostvarili 38.615 noćenja, kazao je u izjavi za Fenu Ramiz Bašić, viši stručni suradnik Turističke zajednice HNŽ-a iz koje se nadaju uspješnoj turističkoj sezoni i dvocifrenom rastu broja dolazaka turista i noćenja.

U siječnju i veljači 2019. više od 141.000 turista, 9,8 posto više nego lani

U razdoblju siječanj - veljača 2019. turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 141.114 posjeta, što je više za 9,8 posto i 333.530 noćenja, što je više za 12,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine. Broj noćenja domaćih turista bio je viši za 6,7 posto, dok je broj noćenja stranih turista bio viši za 15,6 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine. U ukupno ostvarenom broju noćenja udio domaćih turista bio je 33,7 posto dok je 66,3 posto bio udio stranih turista. 

Završna prezentacija planskih dokumenata „Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj“

U utorak, 12. ožujka 2019. godine u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je završna prezentacija planskih dokumenata „Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ i „Marketing plana Županije Zapadnohercegovačke“ koju je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Otvoren turistički 'Info punkt' na Jablaničkom jezeru

Novi info punktovi koji će pomoći posjetiteljima da otkriju sve ljepote Jablaničkog, Ramskog i jezera Tribistovo

Jučer je u okviru projekta „Razvoj turizma na tri jezera“ info punkt na Jablaničkom jezeru otvoren za javnost. Info punkt na Jablaničkom jezeru je samo jedan od tri info punkta koja će biti locirana na strateškim lokacijama oko Jablaničkog jezera, Ramskog jezera i jezera Tribistovo, te će osigurati informacije o turističkim resursima na području jezera. 

Pretplati se na RSS - Turizam