Udruga FMH

Ljerka Bralo i Josipa Galić najbolje volonterke u 2019. godini, a posthumno priznanje Antoniu Zeljki

15. prosinca 2019., Široki Brijeg – Zaklada fra Mladen Hrkać je večeras u Širokom Brijegu dodijelila volontersku nagradu „Gordana Jelić“ za najbolje volontere u 2019. godini. Volonterka godine u Bosni i Hercegovini je Ljerka Bralo iz Viteza, a prva dobitnica priznanja za Republiku Hrvatsku je Josipa Galić iz Zagreba. 

Nagradu je dobitnicama uručila Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Republici Hrvatskoj.   

Grad Vukovar prvi podržao izgradnju Doma fra Mladen Hrkać u Zagrebu

Zaklada fra Mladen Hrkać i Grad Vukovar potpisali su u vukovarskoj Gradskoj vijećnici sporazum o suradnji kojim je taj grad postao prvi podupiratelj Zaklade i projekta Dom fra Mladen Hrkać za psihosocijalnu podršku i privremeni smještaj osoba iz BiH i Hrvatske i članova njihovih obitelji koji dolaze na liječenje u Zagreb.

Poziv za prijavu kandidata za dodjelu nagrade „Gordana Jelić“ za volontera godine

29. listopada 2018., Široki Brijeg - Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ poziva zainteresirane fizičke i pravne osobe (neprofitne organizacije, udruge, zaklade, javne ustanove, općine, gradove i mjesne zajednice) iz Bosne i Hercegovine da podnesu prijave s prijedlozima kandidata/kandidatkinja, za dodjelu Nagrade „Gordana Jelić“ za volontera/volonterku 2018. godine.

Predstavljena nagrada 'Gordana Jelić' za najbolje volontere i organizatore volontiranja

11. lipnja 2018., Široki Brijeg – Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je predstavila nagradu “Gordana Jelić” koja će se dodjeljivati istaknutim pojedincima, organizacijama civilnog društva i institucijama s područja Zapadnohercegovačke županije koji su zaslužni za promicanje volonterstva zahvaljujući svojim volonterskim akcijama te nesebičnim djelovanjem, predanošću i entuzijazmom usmjerenom na razvitak zajednice u kojoj žive ili djeluju.

'Pomozimo zajedno u izgradnji objekta Dom fra Mladen Hrkać' u Zagrebu

Oko 500 podržavatelja i prijatelja okupilo se jučer, 13. prosinca, na donatorskoj večeri naziva „Pomozimo zajedno u izgradnji objekta Dom fra Mladen Hrkać“ u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu, u organizaciji humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ i istoimene Zaklade, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba. 

Raspisan natječaj za idejno rješenje smještajnog objekta „Dom fra Mladen Hrkać“

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je raspisala natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za “Dom fra Mladen Hrkać” u Dubravi u Zagrebu, priopćeno je iz ove Udruge. Cilj provedbe javnog natječaja je dobivanje najboljeg arhitektonskog rješenja smještajnog objekta “Dom fra Mladen Hrkać” za oboljele osobe iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kako bi se kvalitetno upotpunila sadržajna i oblikovna struktura urbane cjeline Grada Zagreba. Službeni početak natječaja je 19.10.2017.

Pretplati se na RSS - Udruga FMH