Vilinka

Posjetili smo vinariju Vilinka gdje se proizvode vina koja osvajaju zlatne medalje na najprestižnijim svjetskim natjecanjima

Hercegovina je podneblje gdje tijekom godine ima dosta sunčanih i toplih dana, posebno njezini nizinski dijelovi što je pogodno za uzgoj vinove loze odnosno nekih sorti koje vole baš takvu klimu. Tereni od Mostara prema Čitluku su idealni za uzgoj autohtonih vrsta vinove loze poput žilavke i blatine od kojih je moguće napraviti vrhunska vina pa ako hoćete i ona koja osvajaju zlatne medalje na najprestižnijim svjetskim natjecanjima ili smotrama vina, prenosi ABCportal.info

Hercegovački vinari se ponovo okitili medaljama na Decanteru

Hercegovački vinari ponovo su se okitili medaljama na najutjecajnijem i najvećem ocjenjivanju vina na svijetu - Decanter World Wine Awards. 

Naša vina ovoga puta nisu dobila platinaste i zlatne medalje, ali imamo deset srebrnih medalja i 18 brončanih, a još četiri vina su nagrađena ocjenom commended (pohvaljeno, preporučeno). 

Najbolje ocjene od hercegovačkih vina dobili su Vilinkin X-Line Cuvee Red iz 2016 godine i blatina Vino Milas Mostarsko Vinogorje iz 2015., koji su osvojili po 92 poena. 

Pretplati se na RSS - Vilinka