Violeta

Hercegovački biznismen najavio nova ulaganja vrijedna 20 milijuna eura

Violeta grupa u prošloj je godini ostvarila prihod iznad 300 miliona maraka, broji oko 1200 zaposlenih, a preko 50 posto ukupne proizvodnje Violetinih proizvoda prodaje se van tržišta Bosne i Hercegovine, kazao je predsjednik Uprave Violete Petar Ćorluka, najavivši novu investiciju, također u proizvodnju, vrijednu oko dvadeset milijuna eura. Udjeli Violeta proizvoda u regiji se kreću između 20 i 60 posto, ovisno o kategorijama.

Violeta Grude od Fortenove kupila četvrtinu udjela u TPDC Sarajevo

Violeta Grude je ušla u vlasništvo TPDC "SARAJEVO" d.d. Sarajevo kupivši četvrtinu udijela od Fortenova grupe.

Osvježena lista dioničara TPDC u Registru vrijednosnih papira FBiH pokazuje da Violeta posjeduje 24,5 posto dionica TPDC, dok je Fortenova grupa smanjila udio sa 50,1 posto na 26,5 posto.

Vrijednost transakcije bit će poznata naknadno.

Ćorluka: Violeta je rasla i u 2020. godini, očekujem brzo pokretanje čapljinske Laste

Petar Ćorluka je prvi čovjek Violete, bh. privrednog giganta iz Gruda, ali i vlasnik brojnih uspješnih poslova u drugim ekonomskim granama. Za Klix.ba je govorio o godini iza nas, ali i velikim planovima koje ima u narednom periodu.

Kakva je za Violetu bila prošla godina, posebno u kontekstu pandemije koja je obilježila sve?

Violetina donacija zaštitne opreme i respiratora stigla u SKB Mostar

Društvo Violeta iz Gruda danas je isporučilo donaciju u ustanovu SKB Mostar u vidu medicinske opreme koja se sastoji od 2 respiratora, velike količine zaštitnih maski, steriliziranih zaštitnih odijela, navlaka za obuću i zaštitnih rukavica.

Osim SKB Mostar, zaštitnu opremu dobile su i Klinika za Psihijatriju SKB Mostari Kantonalna bolnica "Dr. Safet Mujić" Mostar.
 

Violeta uz podršku EU dopremila avion medicinske opreme u BiH

Kompanija Violeta je donirala veliku pošiljku zaštitne opreme i respiratora za bolnice u Bosni i Hercegovini, a transport opreme avionom je financirala Europska unija. U potpunosti svjesni pogođenosti zdravstvenog sustava naše zemlje iz kompanije Violeta su odlučilidati svoj doprinos junacima našeg vremena u vidu donacije 6 respiratora i 420.000 komada različitih medicinskih pomagala i zaštitne opreme. 

Violeta gradi vlastitu elektranu

Violeta je poznata kao kompanija koja vodi brigu o okolišu i primjeni pravila održivog razvoja.

Pokrenuli su process izgradnje vlastite fotonaponske solarne elektrane na svojoj tvornici u Dubravi, u Grudama. Proizvedena električna energija će se koristiti za potrebe vlastite potrošnje tvornice, pišu Grude.com.

 

Violeta Grude uspostavila suradnju sa vodećim distributerom u Srbiji

Proizvođač higijenskih proizvoda Violeta Grude uspostavio je suradnju sa jednim od vodećih distributera robe široke potrošnje na tržištu Srbije, kompanijom Delta DMD, koja će od 1. srpnja 2019. godine biti generalni uvoznik i distributer Violeta proizvoda za tržište Srbije. 

Distributivni proizvodi na tržištu Srbije činit će proizvodi baby programa i papirne galanterije. 

 

Violeta će svu uštedu dati zaposlenicima

Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violete, kazao je danas da će ova kompanija svu uštedu nakon eventualnog usvajanja zakona čiji su ciljevi rasterećenje gospodarstva i poboljšanje poslovnog ambijenta, usmjeriti na račune zaposlenika.  On je rekao da je njegova kompanija već povećale plaće zaposlenika, a da bi se ovim rasterećenjem, motivi dodatno podigli, prenosi N1.

Violeta od travnja počinje izvoz za Albaniju

Kompanija Violeta potpisala je ugovor s albanskom firmom EcoMarket Food o distribuciji proizvoda na to tržište, a izvoz počinje 1. travnja 2019. godine, priopćeno je iz kompanije. 
Violeta proizvodi time postaju dostupni na ovom području u nekoliko ključnih kategorija i to dječje pelene i vlažne maramice, toaletni papir, papirnati ručnici, papirnate maramice, te omekšivači. 

Pretplati se na RSS - Violeta