Vlada FBiH

Vlada FBiH potvrdila: Legla lova županijama/kantonima, evo koliki su iznosi za pojedine županije

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je, u skladu sa Odlukom o raspodjeli sredstava županijama u iznosu od 200.000.000 KM, uputila naloge prema bankama za uplatu sredstava županijama iz proračuna Federacije BiH za 2022. godinu.

Kako je navedeno, riječ je o financijskoj pomoći Vlade Federacije BiH proračunima županija za provođenje strukturalnih reformi i financiranje/sufinanciranje infrastrukturnih projekata od značaja za Federaciju BiH u omjeru 50 posto naprema 50 posto.

 

Zoran Galić protiv Vlade Federacije: Suđenje prekinuto zbog dojave o bombi

Suđenje po tužbi aktualnog ravnatelja Granične policije BiH Zorana Galića protiv Vlade Federacije BiH koje je trebalo početi danas u Općinskom sudu u Sarajevu, odgođeno je zbog anonimne dojave da je u zgradi suda podmetnuta bomba, objavio je Večernji list. Dojava o bombi je upućena oko 9.30 sati nakon čega je naloženo da se zgrada isprazni, potvrdio je za Večernjak savjetnik ravnatelja Granične policije BiH Svevlad Hoffman, koji je bio u pratnji Galićeva odvjetnika. "Sutkinja je naravno bila prinuđena prekinut daljni rad. 

Vlada FBiH reducirala odluku o kontroli cijena

Federalna vlada je danas izmijenila Odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizode. Kako je precizirano izmjenama, pravne i fizičke osobe obavezne su utvrditi i primjenjivati marże tako da one ne prelaze visinu marži tih proizvoda u procentualnom iznosu na dan 31.12.2020.

Vlada Federacije BiH ograničila rast cijena osnovnih namirnica i goriva

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode utvrđivanjem maksimalne marže, utvrdivši da postoje uvjeti za propisivanje mjere neposredne kontrole cijena na području Federacije BiH.

Kao mjeru neposredne kontrole cijena Vlada je za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode propisala utvrđivanje maksimalne visine marži u trgovini.

Federacija će direktno nabaviti do 400.000 doza cjepiva za maksimalno 12 milijuna KM

Vlada Federacije na današnjoj sjedinci formirala je Ad hoc tim za pregovore o nabavci cjepiva. Premijer Federacije FBiH Fadil Novalić kazao je da je ovo najkompetentiji tim za ovaj posao.

Donesen je zaključak da u četvrtak u 10 sati ova grupa, preko Zavoda za javno zdravstvo FBiH, dostavi Vladi prijedlog ugovora za nabavku cjepiva.
Njihov prijedlog će uključivati cijenu, prometnika, proizvođača, tip cjepiva i količinu. Dakle, tim će imati dva dana da obavi posao.

Federacija BiH dužna 5,7 milijardi maraka, što je čak 26 posto BDP-a

Federalna Vlada na svojoj 233. sjednici upoznala se s izvješćem o dugu za drugo tromjesečje 2020. godine koje je proslijeđeno Parlamentu FBiH. Prema izvješću, ukupan dug kojim upravlja i za koji je odgovorna Vlada FBiH 30. lipnja iznosio je 5.764,493.963 KM ili 3.325,777.682 dolara i veći je od duga u proteklom tromjesečju za 8,54 posto ili 452,633.797 KM. Ukupan dug Federacije iznosi čak 26 posto BDP-a, piše Večernji list BiH.  

Vanjski dug

Vlada FBiH za ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije osigurala 100 milijuna KM

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, zaključila da će, na ime mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa u Federaciji BiH, osigurati još 100 milijuna konvertibilnih maraka. Ukupna sredstva će biti raspodijeljena na osnovu jedinstvene uredbe koju će Vlada donijeti na sljedećoj sjednici, a po programima pet ministarstva.

Naplata prihoda tijekom svibnja u Federaciji BiH pala za nevjerovatnih 41 posto

U svibnju 2020. godine raspoloživi dio prihoda od indirektnih poreza s Jedinstvenog računa za proračune svih nivoa vlasti i upravitelje cestama u Federaciji BiH, ostvaren je u iznosu od približno 139,2 milijuna KM, te je u usporedbi s naplatom u istom mjesecu 2019. godine bio manji za 41,1 posto, odnosno za 97,3 miolijuna KM.
Ovo je, uz ostalo, navedeno u pregledu naplate poreznih prihoda i doprinosa za protekli mjesec u FBiH, usvojen na današnjoj sjednici Vlade FBiH.

Vlada FBiH traži mogućnost raskida ugovora sa "Srebrenom malinom": Jedno naručeno, drugo stiglo

Vlada Federacije BiH razmatra mogućnost raskida ugovora s poljoprivrednim poduzećem "Srebrena malina" ili proglašavanje ugovora ništavnim s obzirom na to da ključne stavke nisu ispoštovane.
Na današnjoj sjednici Vlade FBiH razgovarano je o izvještaju o javnim nabavkama Federalne uprave civilne zaštite od perioda proglašenja stanja prirodne nesreće (16. ožujak), koji je tek jučer dostavljen.

Pretplati se na RSS - Vlada FBiH