Vlašić

Vlašić spreman prihvatiti i najzahtjevnije sportske klubove u Europi

Novoizgrađeni nogometni stadion na Vlašiću značajno je doprinio unaprjeđenju turističke ponude te su, uz postojeću sportsku dvoranu, stvoreni svi uvjeti za razvoj sportskog turizma na toj planini, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević.
Matošević je istaknuo da se radi o strateškoj investiciji, koja je inicirana još prije 15-ak godina, a koja Vlašić otvara za ciljane skupine sportaša, sportskih klubova te rekreativaca.

Sunčano vrijeme i uređene skijaške staze primamile tisuće posjetiltelja na Vlašić

Sunčano vrijeme i ugodne temperature na bh. planinu Vlašić privukle su veliki broj skijaša iz Bosne i Hercegovine te zemalja regije.

Tisuće skijaša iz Bosne i Hercegovine te zamalja regije okupili su se danas na Vlašiću kako bi iskoristili sunčano vrijeme, ugodnu temperaturu te odlično uređene staze za skijanje, sankanje i druge aktivnosti na snijegu.

Svi ski-liftovi i ovog vikenda su u funkciji na Vlašiću, a zabave ne nedostaje ni najmlađima koji uz pomoć škola za obuku skijanja uživaju na snijegu.

Turci na Vlašiću grade turistički centar s golf terenom i aerodromom

Istina je, ulažemo milijarde na Vlašiću, potvrdila je za ATV Ebru Gürsan, predsjednica turskog konzorcija HeritageTurk, koji u izgradnju Eko zone Korićani na Vlašiću u BiH planira uložiti čak 4,2 milijarde eura, javljaju banjalučke Nezavisne novine. Gürsan je dala jamstva o skorom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, čime je i povrdila ranija pisanja medija o namjeri gradnje aerodroma, golf terena, kliničkog centra i drugih sadržaja na Vlašiću.

Na Vlašiću je bespravno izgrađeno oko 1.000 objekata

Priča o bespravnoj gradnji na  Vlašiću, neriješenim imovinskopravnim odnosima, te lošoj infrastrukturi nimalo nije jednostavna. O ovome se već dugi niz godina priča, piše, vode parnični postupci.

Prema podacima Općine Travnik, na ovoj planini trenutno ima oko 1.600 izgrađenih objekata, od kojih velika većina nema građevinske dozvole i ilegalne priključke. Konkretnije, bespravnih objekata je oko 1.000.

Vlašić popularan ljeti kao i zimi: Turisti iz cijelog svijeta uživaju u prirodi

Na bosanskohercegovačkoj planini Vlašić i ove ljetne sezone je zabilježena zadovoljavajuća posjećenost, poručili su iz Turističke zajednice Srednjobosanske županije za Klix.ba. Turisti dolaze iz cijelog svijeta, a njihovim zahtjevima su se prilagodili hotelijeri i drugi ugostitelji.

Pretplati se na RSS - Vlašić