Volkswagen

Volkswagen očekuje veću proizvodnju u Wolfsburgu

Njemački proizvođač automobila Volkswagen očekuje da će proizvesti 43 posto više vozila u svojoj glavnoj tvornici u Wolfsburgu u idućoj godini, izjavila je čelnica radničkog vijeća za njemački list Wolfsburger Allgemeine Zeitung. To je značajno poboljšanje u odnosu na ovu godinu, no i dalje je situacija pod utjecajem nastavljene nestašice poluvodiča, primjećuje Reuters. U ovoj godini Volkswagen očekuje da će u Wolfsburgu proizvesti oko 400.000 automobila. 

Iz Volkswagena očekuju nastavak nestašice čipova i sljedeće godine

Ako danas naručite neki novi automobil, pogotovo ako tražite neku dodatnu opremu, na njegovu isporuku vjerojatno ćete morati sačekati oko godine dana, ovisno o brendu i modelu. Razlog za takva kašnjenja jest nestašica čipova koja se osjeti na brojnim tržištima - od pametnih telefona i tableta, preko računala i igraćih konzola pa do tržišta automobila koje je, čini se, najveća žrtva trenutačne situacije.

 

Audi s rekordnom prodajom u prvoj polovici godine, no oprezan u vezi druge

MUENCHEN - Njemački proizvođač luksuznih automobila Audi ostvario je rekordnu prodaju vozila u prvoj polovini godine, ali upozorava da bi uska grla u isporuci poluvodiča i povećani troškovi sirovina mogli pritisnuti rezultate u drugom polugodištu.
Ta Volkswagenova podružnica isporučila je u prvih šest mjeseci 982 tisuće vozila i ostvarila 29,2 milijarde eura prihoda od prodaje, što je za 43 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Dobit prije poreza iznosila je 3,87 milijardi eura.

Poznati proizvođač automobila našao se u velikim problemima, posljedice bi mogle biti vrlo ozbiljne

Volkswagen se suočava s velikim problemom povezanim sa softverom, a posljedice mogu biti vrlo ozbiljne. CNN izvještava da su njemački proizvođač automobila i Audi pogođeni hakerskim napadom i da su u opasnosti podaci 3 milijuna kupaca u SAD-u. Provalnik je došao u posjed osjetljivih podataka poput telefonskog broja, adrese e-pošte, vozačke dozvole i broja socijalnog osiguranja, piše revija Hak.

 

Volkwagen odbio ponudu za preuzimanje Lamborghinija od 7,5 milijardi eura

Ponudu je podnio Quantum Group, ciriška holding kompanija koja je za ovu potencijalnu akviziciju formirala konzorcij s londonskim Centricus Asset Managementom, javlja Seebiz.

VW je u studenom pprošle godine počeo pripremati strateške opcije za Lamborghini i Ducati. Najavljivala se moguća inicijalna javna ponuda ili prodaja, ali je mjesec dana kasnije objavio da se obvezao zadržati ih u svom vlasništvu
 

Volkswagen planira ukinuti do 4.000 radnih mjesta

Njemački proizvođač automobila Volkswagen planira ukinuti do 4.000 radnih mjesta u svojim pogonima u Njemačkoj nudeći prijevremenu ili djelomičnu mirovinu starijim zaposlenima, što bi moglo koštati nekoliko stotina milijuna eura, izjavili su izvori iz tvrtke. Volkswagen je naveo da je postigao dogovor s radničkim savjetom za djelomično umirovljenje rođenih 1964. godine, dok je rođenima između 1956. i 1960. ponudio prijevremenu mirovinu. 

VW povlači 38.000 automobila zbog problema s papučicom kočnice, provjerite je li vaš model među njima

Volkswagen je prisiljen s tržišta opozvati tisuće novih automobila zbog problema s papučicama kočnice, potvrdio je glasnogovornik njemačke automobilske tvrtke. VW će povući oko 38.100 automobila modela Golf, Tiguan, Touran i T-Roc iz 2020. godine. Nešto manje od 17.600 vozila nalazi se na domaćem njemačkom tržištu.

Čelnik Volkswagena Herbert Diess: Ne želimo završiti kao Nokia

Ne želimo završiti kao Nokia, poručio je čelnik Volkswagena Herbert Diess govoreći o razvoju i značaju softvera za automobile.
Kao i većina kompanija u svijetu i njemački automobilski gigant posluje u teškim okolnostima. Do sada je pandemiju koronavirusa dobro podnosio, ali povećanje broja zaraženih je prijetnja.

Volkswagen je počeo proizvoditi električne automobile, ali znatno zaostaje za Teslom. Proizvodnja je velika, ali je primoran preispitati softver koji ugrađuje u svoja vozila.
 

Volkswagen poslovao s gubitkom od 800 milijuna eura

U prvoj polovici ove godine Volkswagen je poslovao s gubitkom od 800 milijuna eura. Zbog toga će morati smanjiti iznos dividendi za dioničare.

U istom periodu prošle godine kompanija je ostvarila profit od 10 milijardi eura. Prodaja ove njemačke automobilske grupacije je pala za 23,2 posto. Smanjile su se i isporuke za 27,4 posto, objavila je američka televizija CNBC.

Nakon otkrića afere u vezi sa Preventom: Volkswagen traži 'špijuna'

Istrage povodom šokantnih prisluškivanih razgovora o prekidu suradnje Volkswagena sa Preventom već su u tijeku u njemačkoj grupaciji.

- Bili smo vrlo šokirani kad smo dobili informaciju da su dokumentirani unutarnji, povjerljivi sastanci. Slučaj će, naravno, biti istražen, kazali su iz grupacije sa sjedištem u Wolfsburgu. Glasnogovornik Preventa, međutim, rekao je da ta tvrtka nije povezana sa snimkama.

Pretplati se na RSS - Volkswagen