Vozila

Iskoristite svoje pravo: U slučaju kvara automobila imate pravo na potpuno besplatnu pomoć!

Jeste li ikada doživjeli da vam uslijed kvara automobil stane na sred ceste pa ste bili prinuđeni tražiti rješenje kako bi sanirali tu doista za svakog vozača neugodnu situaciju. Sigurno su mnogi od vas izabrali i najgore moguće rješenje a to je da ste morali platiti nekome da vas odšlepa s ceste do automehaničarske radionice ili servisa. Međutim, jeste li se ikad pitali imate li vi kao vozač koji ima uredno registrirano vozilo ikakva prava koja može tražiti ili koristiti u takvim trenucima.

Osiguravajuća društva neće moći davati nelegalne popuste kod registracije vozila

Prilikom registracije vozila osiguravajuće kuće u BiH više neće vraćati dio uplaćene premije osiguranja, plaćati tehničke preglede za vozila osiguranika, izdavati bonove za gorivo, plaćati reklame na vozilima osiguranika itd. Ove nelegalne popuste do sada su davale pojedine osiguravajuće kuće prilikom sklapanja ugovora o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila što je dovodilo do tog da osiguravajuće kuće nemaju dovoljno novca u tehničkim rezervama, odnosno za isplatu odštete osiguranicima, piše Radiosarajevo.ba.  

U Hrvatskoj porasla prodaja putničkih vozila

U rujnu je u Hrvatskoj prodano 2.796 novih putničkih automobila, što je oko osam posto više nego u istom lanjskom mjesecu, dok je u prvih devet mjeseci ove godine prodaja porasla gotovo 19 posto. Prema podacima Promocije plus, objavljenima u četvrtak, u prvih devet mjeseci ove godine prodano je 41.505 putničkih vozila, što je 18,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, piše Hina. Od početka godine do kraja rujna najviše je prodano Volkswagenovih vozila, oko 6.000, što čini udjel u ukupnoj prodaji od 14,5 posto, piše Hina.

Pretplati se na RSS - Vozila