Vrijeme

Od petka sunčanije ali nestabilno, u drugom lipanjskom tjednu mogla bi doći velika promjena vremena

U nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega diljem naših krajeva  sunčanije i osjetno toplije, ali i dalje nestabilno, uglavnom uz poslijepodnevne pljuskove, na kopnu u petak većinom u istočnim i južnijim krajevima, a s porastom temperature sve češće i drugdje. 
 

Subota sunčana a onda slijedi kiša, bura i pad temperature zraka

Subotu će obilježiti lijepo i sunčano vrijeme a onda će slijediti promjena vremena uz kišu, buru i pad temperature zraka.

U nedjelju će prevladavati oblačno, povremeno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom. Obilnija kiša padat će u gorju i na Jadranu. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru umjereno do jako jugo, koje će na sjevernom dijelu Jadrana okrenuti na jaku buru s olujnim udarima.

 

Stiže hladni val s Arktika: Severe Weather najavio osjetno zahlađenje

Tijekom nadolazećeg vikenda veći dio Europe zahvatit će val posebno hladanog arktičkog zraka koji će se zadržati sve do srijede.
Hladna masa arktičkog zraka pogodit će ovog vikenda veći dio Europe, javlja Severe Weather Europe. Potencijalno opasan obrazac bit će uspostavljen diljem Europe sa snažnim gornjim dijelom iznad Arktičke regije i Atlantskog oceana, što će rezultirati snažnim meridionalnim strujanjem jako hladnog arktičkog zraka na jugu preko zapadne i središnje Europe.

Očekuje nas proljeće s manje oborina od prosjeka

Istočna Europa, uključujući Bosnu i Hercegovinu i ostale države Balkana, najdulje će čekati na dolazak proljetnih temperatura. Hladan zrak zadržat će se nad tim područjima u prvom dijelu proljeća, a moglo bi biti i snijega, navedeno je u dugoročnoj prognozi koju je meteoportal AccuWeather objavio za Europu, dodajući da će vrijeme sljedećih tjedana na Balkanu biti natprosječno toplo.

Zimska hladnoća

HTV-ova meteorologinja najavila dugotrajniju stabilizaciju vremena uz jaču buru

Ako je vjerovati HTV-ovoj dežurnoj meteorologinji i njezinoj prognozi objavljenoj u središnjem Dnevniku slijedi nam dugotrajnija stabilizacija vremena, premda nije baš objasnila što podrazumijeva pod 'dugotrajnija' ipak njihovi prikazani slajdovi pokazuju da nam dolaze dani u kojima će biti dosta sunca, prenosi ABCportal.info
 

Planirate li doček Nove na otvorenom negdje na Jadranu, imajte toplu odjeću zbog bure

Nakon pretežno sunčane subote, u nedjelju će biti znatno oblačnije, ponegdje uz slabe oborine, češće u istočnim krajevima. Gdje koje kišne kapi i pahulje snijega bit će i u prvom dijelu Stare godine, koja će završiti uz uglavnom suho vrijeme, ali hladno i vjetrovito, osobito na Jadranu pa planirate li doček na otvorenome - imajte toplu odjeću i obuću.

Voćke cvjetaju, a meteorolozi najavljuju ledeni siječanj

Kraj je prosinca. Zima je i kalendarski stigla. Nastavak bi išao u smjeru da životinje spavaju zimskim snom, međutim, kako se vremena mijenjaju, tako ni ova zima nema sve odlike onakve kakvu pamte stariji žitelji. Prije nekoliko desetljeća bilo bi pravo čudo vidjeti, primjerice, zmiju zimi. Sada ni to više nije iznenađenje, piše Večernji list BiH. U Grudama je zabilježena neotrovna zmija koja se jedva kretala, ali dovoljno da, ako joj neki nesavjesni putnik ne naškodi, ode negdje na sigurno.

Pretplati se na RSS - Vrijeme