Wigemark

U Wigemarkovom zamrzivaču nakon njegovog odlaska pronađene dvije mrtve mačke?

Lars-Gunnar Wigemark, bivši šef delegacije EU u BiH, završio je vrlo neuspješno svoj mandat. Kada se sagleda šta je sve nađeno, u rezidenciji u kojoj je živio, nakon njegovog odlaska može se konstatirati da je mandat završio jezivo, tvrdi na svom blogu novinar Slobodan Vasković navodeći da su u rezidenciji koju je koristio Wigemark, nađene dvije mrtve mačke.

Wigemark: Grude su danas primjer u gospodarskom i svakom drugom smislu

U okviru projekta "PrEUzmi inicijativu" u Grudama je boravio specijalni predstavnik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark, a njemu se pridružio i José María Valdemoro Giménez, španjolski veleposlanik u BiH te stručnjaci s njihove strane angažirani na projektu. Kako javlja Grude.com, Wigemark nije štedio lijepe riječi o Grudama, danas gospodarski najrazvijenijoj općini u BiH. Podsjetio je na to kakve su Grude bile 70-ih godina prošlog stoljeća, a danas su primjer svima drugima u gospodarskom, ali i svakom drugom smislu.

Wigemark: Ovo je posljednja prilika

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemark ocijenio je u intervjuu za Fenu i Nezavisne novine da je većina građana BiH umorna od svađa i nemogućnosti mnogih političara da postignu dogovor, kako žele vidjeti vlade i parlamente koji mogu donositi teške odluke bez beskrajnih rasprava i kašnjenja. 

Neprihvatljivi politički pritisci na SIP, žurno riješiti nedostatke u izbornom sustavu

Do kraja ove godine očekuje se da će  Ured za demokratske institucije  i ljudska prava (ODIHR) objaviti preporuke za poboljšanje izbornog sustava u Bosni i Hercegovini i EU je spremna podržati hitnu primjenu tih preporuka. Bosna i Hercegovina nema vremena na gubljenje kada je riječ o rješavanju nedostataka izbornog sustava. Također, trenutni pritisci na Središnje izborno povjerenstvo koje vrše političke stranke i drugi akteri su potpuno neprihvatljivi, priopćili su iz Izaslanstva EU u BiH i Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH. 

Široki Brijeg prednjači u razvitku kad su u pitanju gradovi u BiH

''Impresioniran sam kad vidim dinamiku lokalnih zajednica u BiH, a poznato je da Široki Brijeg prednjači u razvitku kad su u pitanju gradovi u BiH'', kazao je, između ostaloga, u uvodnom obraćanju medijima veleposlanik Europske unije i šef Izaslanstva EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark uoči debate ''EU u posjetu lokalnim zajednicama'' koja je u petak održana u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Wigemark posjetio Vispak: Neophodno pojednostavljenje izvoznih procedura

Šef delegacije Europske Unije i specijalni predstavnik EU u BiH Nj.E. Lars Gunnar Wigemark, posjetio je u srijedu bosanskohercegovačku prehrambenu industriju Vispak d.d. Visoko. Zajedno sa Amrom Babić načelnicom općine Visoko, Wigemark je razgovarao s menadžmentom i radnicima.

Wigemark je obišao pogone, pokazavši najveći interes za način proizvodnje Zlatne džezve, prave bosanske kave.

 

Za europsku budućnost BiH posebno važne socijalno-gospodarske reforme

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack te voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom.  Tom prigodom je razgovarano o trenutačnoj situaciji na području euroatlantskih integracija BiH.

Pretplati se na RSS - Wigemark