Zagreb

Zagrebački rotor spreman za aute, uz jednu veliku novost

Trenutačno postavljamo semafore i prometnu signalizaciju te vršimo završne detalje. Osim toga, komisija za cestovni promet mora sve pregledati i tek tad ćemo moći pustiti rotor u promet za sav cestovni promet, rekao  je 24 sata Goran Radić, voditelj projekta na remetinečkom rotoru.

Cijeli projekt je u gradnji već 385 dana, a cijena gradnje je 331,6 milijuna kuna. Od čega je 273 milijuna kuna sufinancirano iz fondova EU, a 48 milijuna kuna iz državnog proračuna.
 

Novi Zagreb u dimu, ljudi ne mogu disati

Vatrogasci i nadležne službe dežurali su cijelu noć na Jakuševcu gdje je u srijedu oko 20 sati izbio požar u reciklažnom dvorištu.

Vatra se vidjela kilometrima daleko.

Iako su u srijedu nešto prije 23 sata vatrogasci objavili kako više nema otvorenog plamena te kako je požar pod kontrolom, stanovnici Novog Zagreba u četvrtak su se probudili u sumaglici i smradu.

 

Tko je Jozo Brkić koji je u zakup dobio mnoge poslovne prostore u centru Zagreba

Jozo Brkić, stariji brat zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana, zadnje dvije godine je skupljao poslovne prostore u centru Zagreba kao Pokemone. Obećavao je restorane, klubove, brijačnice, dućane za muškarce u ukupno 26 zakupljenih lokala od države i grada, ali to su uglavnom ostala tek velike riječi i većina prostora je još neuređeno.

Za stan od 50 kvadrata u Zagrebu treba izdvojiti oko 10.000 eura više u odnosu na lani

Prema novom istraživanju Njuškala provedenom na uzorku od 157 tisuća nekretnina, iste su u posljednjih godinu dana zabilježile rast od gotovo 7 i pol posto. Prosječne tražene cijene kvadrata stanova u Hrvatskoj bilježile su rast od 10 posto, dok su kuće skuplje za više od 6 posto. Usporedimo li trenutne tražene cijene stanova sa cijenama iz 2011. godine, vidljiv je rast za 7 posto, dok su cijene kuća rasle za više od 15 posto.

Zagreb: Vikendom besplatan javni prijevoz u vrijeme Adventa

Grad Zagreb već tri godine zaredom nosi titulu najbolje europske adventske destinacije, a raznolik i bogat program događanja i ove će godine privući Zagrepčane i brojne goste grada.
Kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, svakog vikenda tijekom Adventa u Zagrebu, od subote, 1. prosinca pa sve do nedjelje, 6. siječnja 2019. godine, Zagrebački električni tramvaj besplatno će prevoziti putnike.

 

Zagrebački proračun prvi će puta premašiti 10 milijardi kuna

Od EU fondova u Gradu Zagrebu planiraju dobiti 475 milijuna kuna, a najviše tog novca utrošit će se na obnovu remetinečkog rotora.

Zagrebački gradski proračun za 2019., kojega će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pročelnici predložiti na sjednici Gradske skupštine 13. prosinca, po prvi će puta premašiti 10 milijardi kuna. 

Dogovorena jača suradnja Zagreba, Sarajeva i Beograda

Gradonačelnici Zagreba, Sarajeva i Beograda dogovorili su se u petak da će jačati suradnju triju gradova uključujući razvoj objedinjene turističke ponude koja bi istaknula potencijale svake od tih sredina.

Na sastanku u Sarajevu trojica Milan Bandić, Abdulah Skaka i Zoran Radojičić suglasili su se da je suradnja glavnih gradova tri države regije želja i potreba svake od ovih sredina na koju sada treba odgovoriti konkretnim projektima.

U Zagrebu se gradi poslovni centar vrijedan 300 milijuna kuna

Zagrebački poslovni centar Matrix Office Park trebao bi biti dovršen sljedeće godine, a riječ je o dvije poslovne zgrade na Slavonskoj aveniji od kojih će svaka imati 10.000 četvornih metara prostora namijenjenih zakupu, rečeno je u u utorak na predstavljanju te investicije vrijedne 300 milijuna kuna.

Investitor toga projekta u sklopu poslovne zone Radnička nedaleko od BMW centra Tomić, je tvrtka GTC Hrvatska.

Novi zagrebački kvart: Norvežanin pokraj rotora gradi stambeni kompleks

Robert Hagen investitor je čija bi tvrtka Rotor jug d.o.o. uskoro trebala od grada Zagreba otkupiti više čestica novozagrebačkog građevinskog zemljišta. Kada se to zemljište objedini s česticama koje na tom području Rotor jug d.o.o. već ima, dobit će se ukupno 2,3 hektara zajedničke parcele pod brojem 836 na kojima će se, prema svim dostupnim informacijama, graditi novi stambeno-poslovni kompleks.

Pretplati se na RSS - Zagreb