Zračna luka Mostar

Upitno je kada će avioni ponovo početi slijetati u Mostar, hitno potrebna pomoć države

Zračna luka Mostar je u izuzetno teškom stanju i upitno je kada će avioni ponovo slijetati na mostarsko tlo zbog problema koje su uzrokovali pandemija koronavirusa i zatvaranje aerodroma.

Kompanija Eurowings otkazala je čitavu sezonu, tako da ovog ljeta neće biti ključnih letova iz Düsseldorfa i Stuttgarta prema Mostaru, dok su ostali letovi upitni.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kaže kako se nalaze u izuzetno teškoj situaciji i da im je nužno potrebna pomoć države.

Mostarska zračna luka pregovara s dva niskotarifna prijevoznika

Menadžment Zračne luke Mostar je u pregovorima s dvije niskotarifne kompanije, a njihov ishod bit će poznat do kraja siječnja , kazao je za Federalnu televiziju Marko Đuzel, rukovoditelj sektora prometa aerodroma.

Od ovih pregovora zavisi i hoće li dođi do povećanja prometa na mostarskom aerodromu, koji u odnosu na druge aerodrome u zemlji bilježi slabe rezutate.
 

Zračna luka Mostar traži subvencije kako bi Eurowings letio i u zimskom periodu

Njemački avioprijevoznik Eurowings je završio s letovima prema Mostaru za ovu godinu, a navodno će za nastavak suradnje tražiti dodatna sredstva, odnosno, subvencije.

-Eurowings za nastavak rada traži neku vrstu potpore, što pokušavamo osigurati kako bismo, eventualno, iduće godine imali i zimski red letenja. Budući kako nam je ovo tek druga sezona s Eurowingsom, očekivanja su da će pozitivne rezultate dati tek iduće godine, kazao je za Dnevni avaz Marko Đuzel, rukovoditelj Sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar.
 

U mostarsku zračnu luku sletio avion iz Napulja

''Današnji let iz Napulja za Mostar sastavni je dio značajnog rasporeda letova koje će FLYBOSNIA u dogovoru sa talijanskim vodećim Tour Operaterom Green centar iz Perugie (Italija) uspostaviti za razdoblje 2019. i 2020. godine za dovođenje hodočasnika iz Cagliaria, Baria, Napulja, i Rima za Mostar i Međugorje'', objavili su to na službenoj Facebook stranici Zračne luke Mostar povodom leta zrakoplovne kompanije "FLYBOSNIA" koja izravno povezuje Napulj sa Mostarom i dovodi hodočasnike u Međugorje.

Papino odobrenje za Međugorje povećava promet u Zračnoj luci Mostar

Zračna luka Mostar je u travnju nastavila bilježiti pad broja putnika, opsluživši ukupno 1.291 putnika, što je za 17,1% manje nego prošle godine. 

Očekuje se da će se brojke zračne luke povećati u svibnju, sa sezonskim letovima koje Eurowings nastavlja iz Dusseldorfa i Stuttgarta avionima većih kapaciteta, izvijestio je Ex-Yu Aviation. 
 

Ryanair leti za Mostar od početka zimske sezone

Najveća europska aviokompanija Ryanair će početi letove za Mostar tijekom zimske sezone 2019/2020 ili 2020. godine. 

Prema portalu "Klix.ba", postignut je sporazum između dviju strana, a aerodrom i aviokompanija sada finaliziraju mrežu odredišta i datume početka letova. Ovoj sporazum prati razgovore između dvije strane u Dublinu i Mostaru ranije ove godine. 

Mostar ponovo povezan s Njemačkom: Opstanak avio linija zavisi od interesa građana

Slijetanjem Eurowingsovog aviona A320 iz Dizeldorfa jutros u 9:30 na pistu Zračne luke Mostar, grad na Neretvi direktnom avionskom linijom ponovo je povezan s Njemačkom.
Poznata njemačka niskotarifna kompanija od danas jednom tjedno povezuje Mostar i Dusseldorf, a od 1. lipnja i dva puta tjedno sa Stuttgartom. Za Dusseldorf se leti nedjeljom, a za Stuttgard srijedom i subotom. 

Mostar blizu dogovora s Ryanairom: Moguće rute Rim, Varšava i Dublin

Niskobudžetni prevoznik Ryanair i Zračna luka Mostar održali su ovog tjedna još jedan krug razgovora o potencijalnom uvođenju letova. 
Za pregovore se kaže da se kreću "u pravom smjeru" sa očekivanim "pozitivnim ishodom", izvijestio je Ex-Yu Aviation. 

Potencijalna odredišta iz Mostara uključuju Rim, Varšavu i Dublin. Dvije strane su već razgovarale o potencijalnim rutama u sjedištu avioprijevoznika u irskoj prijestonici. 
 

Pretplati se na RSS - Zračna luka Mostar