Zračni prijevoz

Aerodromi u BiH uspostavljaju red letenja, sudbina Mostarskog neizvjesna

Prvi dan lipnja označio je ponovno otvaranje graničnih prijelaza u zračnom prometu u BiH, odnosno, prestala je važiti odluka o privremenom zatvaranju kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje s aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti. 

Niskobudžetni avioprijevoznik: Zbog urušenog tržišta putovanja smanjuju flotu i ukidaju 4.500 radnih mjesta

LONDON - Britanska niskobudžetna aviokompanija easyJet objavila je da planira ukinuti 4.500 radnih mjesta i smanjiti flotu zrakoplova kako bi se prilagodila manjoj potražnji na urušenom tržištu putovanja zbog Covida 19.

EasyJet zapošljava 15 tisuća radnika u osam europskih zemalja a sljedećih dana planira pokrenuti proces savjetovanja o planiranim otkazima.

Najavili su i da će u drugoj polovini godine letjeti s oko 30 posto kapaciteta, što odgovara 302 zrakoplova, 51 manje no što su prije pandemije Covida 19 planirali za 2021. godinu.
 

Bh. aerodromi srušili rekorde u broju putnika u 2019. godini

Tijekom prošle godine kroz četiri međunarodne zračne luke u Bosni i Hercegovini prošao je rekordan broj putnika.

Ukupno je u 2019. godini na bh. aerodromima registrrirano 1.919.289 putnika, što predstavlja povećanje za 13,1% u odnosu na 2018. godinu.

Tri zračne luke, u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, oborile su vlastite rekorde u pogledu broja putnika, izvijestio je blog flyingbosnian.
 

Povijesni prvi izravni let između Amerike i Hrvatske: Philadephia i Dubrovnik spajaju se tri puta tjedno, evo kolika je cijena karte

Iz dubrovačke zračne luke u Čilipima od lipnja do kraja rujna možete letjeti za SAD, a bude li interes američkih turista tako velik za ljetovanje na Jadranu, kao što se pokazalo kroz prodaju rezervacija, postoji mogućnost da se uvedu i dodatni letovi kroz listopad.

Među deset najboljih aerodroma na svijetu su samo tri iz EU

U EU se nalazi osam od deset najgorih aerodroma u svijetu, pokazalo je novo istraživanje vodeće grupe za zaštitu prava putnika. Istovremeno su samo tri od deset najboljih svjetskih aerodroma u zemljama EU. Aerodromi u Francuskoj, Malti, Nizozemskoj, Portugalu, Rumunjskoj i Britaniji spadaju među globalno najgore po uslugama, uključujući let na vrijeme. Rang lista je napravljena na osnovu službenih podataka o letovima i istraživanju koje je obuhvatilo 40.000 putnika, piše Euractiv.

Sve veći broj niskobudžetnih aviokompanija u BiH, cijene letova već od osam eura

Kada je riječ o zračnom prometu, na aerodromima širom BiH u posljednjih nekoliko godina može se vidjeti sve više aviona brojnih niskobudžetnih aviokompanija. Povećanje broja avioprijevoznika prisutnih u BiH  direktno je dovelo i do proširenja ponude, ali i do snižavanja cijena za brojne linije.

Zračna luka 'Franjo Tuđman' proglašena najboljom u Europi u svojoj kategoriji

Zračna luka Franjo Tuđman proglašena je najboljom u Europi u grupi onih koje su 2018. opslužile između 2 i 5 milijuna putnika, prema istraživanju o zadovoljstvu putnika uslugama "Airports Council International / Airport Service Quality" (ACI/ASQ), izvijestili su u srijedu iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Nakon ACI/ASQ-ove nagrade u 2017. godini, prema kojoj je Zračna luka Franjo Tuđman proglašena zračnom lukom s najvećim unapređenjem u Europi,  to je druga u nizu vrijednih nagrada vezanih za kvalitetu usluge te zračne luke.

Objavljena nova lista najsigurnijih zrakoplovnih kopanija na svijetu

Objavljen je novi godišnji popis najsigurnijih zrakoplovnih tvrtki kojeg objavljuje AirlineRatings.com.
Prošle godine AirlineRatings nije mogao izdvojiti neku tvrtku u odnosu na njihove rivale, a na ovom najnovijem popisu vrh ljestvice zauzeo je australski prijevoznik Qantas.

Analizirali su podatke iz 405 zrakoplovnih kompanija te su sastavili popis od 20 najsigurnijih prijevoznika i to prem 12 kriterija, objavio je CNN.

 

Pretplati se na RSS - Zračni prijevoz