Zračni prijevoz

Hrvatske zračne luke u pola godine i lipnju s 11 posto više putnika

Hrvatske zračne luke u prvoj polovici godine zabilježile su ukupno 4,3 milijuna putnika ili gotovo 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a sličan porast, od 11 posto, u tim je lukama bio i u lipnju sa 1,5 milijuna putnika, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Povijesni prvi izravni let između Amerike i Hrvatske: Philadephia i Dubrovnik spajaju se tri puta tjedno, evo kolika je cijena karte

Iz dubrovačke zračne luke u Čilipima od lipnja do kraja rujna možete letjeti za SAD, a bude li interes američkih turista tako velik za ljetovanje na Jadranu, kao što se pokazalo kroz prodaju rezervacija, postoji mogućnost da se uvedu i dodatni letovi kroz listopad.

Među deset najboljih aerodroma na svijetu su samo tri iz EU

U EU se nalazi osam od deset najgorih aerodroma u svijetu, pokazalo je novo istraživanje vodeće grupe za zaštitu prava putnika. Istovremeno su samo tri od deset najboljih svjetskih aerodroma u zemljama EU. Aerodromi u Francuskoj, Malti, Nizozemskoj, Portugalu, Rumunjskoj i Britaniji spadaju među globalno najgore po uslugama, uključujući let na vrijeme. Rang lista je napravljena na osnovu službenih podataka o letovima i istraživanju koje je obuhvatilo 40.000 putnika, piše Euractiv.

Sve veći broj niskobudžetnih aviokompanija u BiH, cijene letova već od osam eura

Kada je riječ o zračnom prometu, na aerodromima širom BiH u posljednjih nekoliko godina može se vidjeti sve više aviona brojnih niskobudžetnih aviokompanija. Povećanje broja avioprijevoznika prisutnih u BiH  direktno je dovelo i do proširenja ponude, ali i do snižavanja cijena za brojne linije.

Zračna luka 'Franjo Tuđman' proglašena najboljom u Europi u svojoj kategoriji

Zračna luka Franjo Tuđman proglašena je najboljom u Europi u grupi onih koje su 2018. opslužile između 2 i 5 milijuna putnika, prema istraživanju o zadovoljstvu putnika uslugama "Airports Council International / Airport Service Quality" (ACI/ASQ), izvijestili su u srijedu iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Nakon ACI/ASQ-ove nagrade u 2017. godini, prema kojoj je Zračna luka Franjo Tuđman proglašena zračnom lukom s najvećim unapređenjem u Europi,  to je druga u nizu vrijednih nagrada vezanih za kvalitetu usluge te zračne luke.

Objavljena nova lista najsigurnijih zrakoplovnih kopanija na svijetu

Objavljen je novi godišnji popis najsigurnijih zrakoplovnih tvrtki kojeg objavljuje AirlineRatings.com.
Prošle godine AirlineRatings nije mogao izdvojiti neku tvrtku u odnosu na njihove rivale, a na ovom najnovijem popisu vrh ljestvice zauzeo je australski prijevoznik Qantas.

Analizirali su podatke iz 405 zrakoplovnih kompanija te su sastavili popis od 20 najsigurnijih prijevoznika i to prem 12 kriterija, objavio je CNN.

 

BiH među vodećima u Europi po učešću niskotarifnih zrakoplovnih tvrtki

Makedonija zauzima vodeće mjesto u Europi u pogledu tržišnog učešća niskobudžetnih zrakoplovnih prijevoznika, dok je Bosna i Hercegovina šesta na listi, prema istraživanju anna.aero.  Niskotarifne zrakoplovne tvrtke u Makedoniji imaju nešto ispod 66% tržišta u 2018. godini, dok u Bosni i Hercegovini nude 56,2% od ukupnog broja sjedišta.  Na bh.

Nakon 27 godina Air Canada Rouge uvela izravni let između Zagreba i Toronta

Air Canada Rouge je najveći kanadski avioprijevoznik s flotom od preko 400 zrakoplova koji prometuju na više od 350 odredišta u Kanadi i svijetu

Tradicionalnim vodenim pozdravom u Zračnoj luci Franjo Tuđman u nedjelju je obilježen dolazak novog zrakoplovnog prijevoznika Air Canada Rouge na liniji Toronto-Zagreb-Toronto.

Pretplati se na RSS - Zračni prijevoz