ŽZH

Javne konzultacije o Nacrtu strategije razvoja ŽZH za razdoblje 2021-2027

Proces izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021-2027 godine pokrenut je Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke 20. prosinca 2019. godine,  koja je stupila na snagu 30. prosinca 2019. godine. Nositelj procesa izrade Strategije je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije koji ima ulogu jedinice za upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Turizam u ŽZH bi u predstojećem razdoblju mogao otvoriti više stotina radnih mjesta

Zapadnohercegovačka županija počela je s uređenjem jedne od najperspektivnijih gospodarskih grana. Riječ je o turizmu koji bi u predstojećem razdoblju mogao otvoriti više stotina radnih mjesta. Tako je Ministarstvo gospodarstva ZH županije završilo nacrt zakona o turizmu koji bi se trebao naći na idućoj sjednici Vlade ZHŽ-a, piše Večernji list BiH.

Vizija, ciljevi, koncepcija razvoja i marketing strategije kroz Plan razvoja turizma u ŽZH

U srijedu, 6. veljače 2019. godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održana je radionica „Vizija, ciljevi, koncepcija razvoja i marketing strategije kroz Plan razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ koju je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

U Zapadnohercegovačkoj županiji rade i Talijani, Brazilci, Nijemci, Crnogorci

Zapadnohercegovačka županija sve je zanimljivija destinacija za traženje posla stranim državljanima. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje Zapadnohercegovačke županije, tijekom prošle godine podnesena su 42 zahtjeva stranih državljana za izdavanje radnih dozvola. Svi zahtjevi su riješeni. - Kvota koju je dodijelilo Ministarstvo civilnih poslova za 2017. godinu nije prekoračena za proteklu godinu - navodi se u izvješću spomenutog zavoda. Od ukupnog broja izdanih radnih dozvola, 5 se odnosi na žene, dok su preostale izdane za muškarce.

U Zapadnohercegovačkoj županiji evidentirano je ukupno 10.880 nezaposlenih osoba

Prema podacima Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) krajem 2017. godine u toj Županiji evidentirano je ukupno 10.880 nezaposlenih osoba, od čega je 6.109 žena. Ukupan broj nezaposlenih osoba krajem 2017. godine manji je za 580 u odnosu na godinu ranije. Prema evidenciji Federalnog zavoda za zapošljavanje, u ŽZH je krajem godine bilo zaposleno 18.345 osoba (podaci za mjesec rujan 2017.), što je za 178 više u odnosu na kraj 2016. godine.

U osnovnim i srednjim školama HNŽ-a i ŽZH manji broj učenika

U školskoj 2017./2018. godini u prve razrede osnovnih škola na podučju Hercegovačko-neretvanske i Županije Zapadnohercegovačke došlo je do smanjenja broja učenika. Prema ‘’Informaciji o upisu učenika u osnovne i srednje škole u školskoj 2017/18. godini u Federaciji Bosne i Hercegovine’’ koje je u ponedjeljak objavilo Federalno ministarstvo obrazovanja, u prvi razred osnovnih škola HNŽ-a upisano je 1.893 učenika, što predstavlja smanjenje za 109 učenika ili 5,44% u odnosu na prethodnu školsku godinu. Dok je u školskoj 2017./2018.

Obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke

Dan Županije Zapadnohercegovačke, Dan Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Danas 15. studenoga 2017. godine, nakon sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, polaganjem vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava (kod Križa), obilježen je Dan Županije Zapadnohercegovačke, Dan Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Vijence su položili i svijeće zapalili predsjednik Vlade Zdenko Ćosić i predsjednik Skupštine Ante Mišetić.

Pretplati se na RSS - ŽZH