Čović mora upozoriti Izetbegovića ali i međunarodnu zajednicu na punu Bosnu opasnih udruga

6,199 ABC portal 19.ožujka 2018. 17:00
čović i izetbegović
AGENCIJE OTKRILE

Jedino što ide po redu u ovoj zemlji je rotacija članova Predsjedništva BiH koja se uvijek besprijekorno 'izvede' svakih osam mjeseci. Nakon jednog dođe drugi pa treći i opet ispočetka do kraja mandata.

Ovih dana je Dragana Čovića na mjestu predsjedavajućeg zamijenio Bakir Izetbegović koji je ionako u više navrata pokazao 'gazdinstvo' nad BiH. Kada počnete malo analizirati rad predsjedavajućih onda ćete vidjeti svu različitost pristupa različitim problemima koji tište ovu državu,  njezine narode i građane.

Dragan Čović je izuzetno inteligentna osoba sa jako dobrim komunikacijskim vještinama, osoba diplomatskog karaktera koji ima političku taktiku, ciljeve a možda čak i načine kako do njih doći. I ako je zapravo jedini političar u BiH koji u svakom svojem javnom nastupu neizostavno spominje Europsku uniju kao glavni cilj i odredište ove zemlje, on se nije uspio kod većine građana iz redova druga dva naroda profilirati kao proeuropski političar. Naprotiv, Dragana Čovića većina bošnjačkog političkog naroda smatra rigidnim hrvatskim nacionalistom i razbijačem Bosne i Hercegovine te o njemu ima izrazito loše mišljenje. Čović je pomalo i sam krivac za takvo nešto jer je previše dopuštao drugima da svojataju ovu zemlju te da je izgrađuju i uređuju kako im paše. Jednostavno je 'krivac' da danas Bošnjaci polažu sva prava na BiH a puno je puta trebao radikalnije reagirati i upozoriti na takvu opasnost 'svojatanja' ove države. Neshvatljivo je da su siguronosne agencije otkrile toliki broj udruga koje su opasne po državu BiH a da se većina tih udruga, posebno iz redova bošnjačkog naroda, smatra u redovima istog naroda kao udruge koje su privržene Bosni i Hercegovini. Apsurdna situacija koju bi Dragan Čović politički svakako trebao iskoristiti jer je sada više nego jasno da su takve udruge službeno prijetnja državi a mahom su pristalice politike koju vodi trenutni predsjedavajući Bakir Izetbegović. To ne treba prešutjeti. '100 000 Zelenih beretki je uz tebe Bakire' (izrečena u kontekstu …op.aut) je definitivno izjava koja ruši temelje države i perfidni je bošnjački nacionalizam. 

Upravo taj bošnjački nacionalizam je najopasniji za ovu državu, pokazuje i ovaj popis opasnih bošnjačkih udruga i takvu informaciju Čović mora i treba koristiti i prezentirati kao svoj politički argument prema krugovima međunarodne zajednice. Netko ih treba obavijestiti o takvim pojavama, ne treba očekivati valjda da će ih Izetbegović 'izdati'.

Međutim i današnja medijska izjava Dragana Čovića je politički neutemeljena i besmislena te realno nerealna. Ponavljati tezu da će BiH do 2025. godine ući u Europsku uniju a stotine bošnjačkih nacionalističkih udruga postoji u ovoj državi je smiješno pa pomalo i bezobrazno prema vlastitom narodu kojeg legalno predstavlja. Ukoliko želi doista biti na tom putu Čović mora raskrinkavati sveprisutni bošnjački nacionalizam i unitarizam a smanjiti doživljaje baratanja nekim datumima za koje nema nikakvog uporišta.

Što se tiče Bakira Izetbegovića o njemu se također može reći da je izuzetno sposoban u mnogim stvarima te je to i pokazao u više navrata. Njegova sposobnost je sagledana u činjenici da je on zapravo posvemašni bošnjački nacionalist koji može takvu činjenicu pred međunarodnom zajednicom okrenuti u potpuno drugom smjeru. Od Bakira sigurno nećete nikad čuti da su ove opasne udruge opasnost za BiH, njegov odgovor će biti da su siguronosne službe pretjerale i da su gadno pogriješile.

Bakiru također treba reći da nema i neće biti BiH onakve kakvu bi on možda želio a to je s potpunom dominacijom bošnjačkog naroda, to je skoro gotova priča koja je pred samim krajem. Bakiru se mora reći i objasniti da su neke udruge za koje on možda ima simpatije opasnost za ovu državu i da u ovoj državi nema mjesta za takve udruge i organizacije. Bakiru netko treba reći da će BiH biti uređena po mjeri i druga dva naroda. Bakiru treba reći da Bakir nije BiH i da nikad neće biti. Taj netko 'ko bi mu to trebao reći je Dragan Čović jer on ima legitimitet da mu to i kaže, pa eto izvoli Dragane, na kavu kod kolege pa mu reci kako stvari stoje.

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,95583
Srednji: 1,95583
Prodajni: 1,95583

Jedinica: 100
Kupovni: 25,816334
Srednji: 25,881037
Prodajni: 25,94574

Jedinica: 1
Kupovni: 1,280733
Srednji: 1,283943
Prodajni: 1,287153

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,738187
Srednji: 1,742543
Prodajni: 1,746899

Jedinica: 1
Kupovni: 1,836525
Srednji: 1,841128
Prodajni: 1,845731

Jedinica: 1
Kupovni: 2,164825
Srednji: 2,170251
Prodajni: 2,175677