Plenković bi mogao bahaćenje prema vlastitim biračima i stranačkim kolegama platiti vrlo skupo!

5,809 ABC portal 21.ožujka 2018. 16:30
andrej plenković
KONVENCIJA RAZDORA

Politika jeste umijeće plivanja kroz razne političke situacije s ciljem da u svakoj takvoj izboriš pobjedu i ostaneš neokrznut. Nije uopće lako proći kroz sve te izazove posebno ukoliko se ne držiš svojeg svjetonazorskog diskursa i puštaš vjetrovima da te bacaju i desno i lijevo. Upravo takvo nešto se danas događa Andreju Plenkoviću koji je HDZ-ov brod definitivno uveo u jednu opasnu političku oluju. Bez obzira što voda još nije počela ulaziti na palubu a kakvi su valovi mogla bi svaki čas, Plenković pokušava u svakom svom javljanju 's pučine' stvari prikazati onakvim kakve one baš i nisu, piše ABCportal.info.

Ne može se skriti da je sve veći broj nezadovoljnih članova HDZ-a koji se otvoreno protive ratifikaciji kontroverzne ljevičarske bjelosvjetske 'podvale' koju nazivaju Istanbulska konvencija. Međutim neshvatljivo je koliko je svjetonazorski (ne politički) jaka hrvatska ljevica koja je komunikativno perfektna u slamanju bilo kojeg konzervativnog protivljenja bilo kojem liberalnom nastojanju instaliranja njihovih svjetonazorskih perjanica. Čak i jedna demokršćanska opcija koju je u zadnjih tridesetak godina tetošila i katolička crkva neskrivajući simpatije prema takvoj političkoj opciji kakav je HDZ,  je u strahu pokleknula pred ljevičarskom ofanzivom koja se manifestirala kroz vrlo moćne hrvatske ljevičarske medije.

Jednostavno, danas je situacija u Hrvatskoj takva da se uopće nemate pravo protiviti nečemu što se kosi sa vašim svjetonazorima i pogledima na život. Ukoliko pokušate vi ćete biti zatucani srednjovjekovni lik zalutao u današnjicu i moderni svijet. Zanimljivo je kako to fantastično odrađuju nekadašnje ikone komunizma poput Rade Borić, Sarnavke ali i još pregršt javnih osoba upetljanih u medijsku ofanzivu protiv demokršćanskog svjetonazora. 

 

Isto tako zanimljivo je kako se mnogi na desnici doslovce koprcaju u svojoj potpunoj nemoći da bilo što promijene. Crkva stidljivo i uvijeno se protivi bojeći se raznih Sarnavki i sličnih da je ne prozovu za petljanje u politiku a i vođa najjače političke opcije u Hrvatskoj koja je u narodu okarakterizirana kao demokršćanska je već odavno pokleknuo i bahato donio odluku da se ide u ratifikaciju. Plenković je prvo donio odluku a onda počeo sa nekakvim kvazi raspravama u stranci koje sve više liče na pritisak na ogranke da moraju podržati ono što zapravo imaju pravo ne podržati i odbaciti kao neprihvatljivo.

Situacija u HDZ-u nije onakva kakvu prikazuje Planković u svojim medijskim istupima i iz minute u minutu sve je veće nepovjerenje prema njemu i njegovoj politici. Zamjeraju mu da je donio takvu odluku koja je po mnogima jako pogrešna ali i bahata prema članovima ove stranke. Takva situacija je dovela do tog da će sam Plenković koji je čini se uvidio da brod ne ide gdje on želi, pokušati uz nekakve ograde i interpretacije smiriti HDZ-ovu oluju. Hoće li mu to uspjeti vrlo je upitno, odnosno bolje reći hoće li mu to ljevica (mediji) dopustiti dovesti do kraja i kakav će biti njihov interes.

Možda je ovo vrijeme za dobro uzdrmati Plenkovića, koji je svojim bahatim ponašanjem i svjetonazorskom izdajom HDZ doveo do ruba podjela koje itekako mogu našteti stranci. HDZ-u definitivno ne treba Andrej Plenković koji bi  iz dana u dan mogao trpjeti sve veće kritike iz vlastitih redova.

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,955830
Srednji: 1,955830
Prodajni: 1,955830

Jedinica: 100
Kupovni: 26,010805
Srednji: 26,075995
Prodajni: 26,141185

Jedinica: 1
Kupovni: 1,311645
Srednji: 1,314932
Prodajni: 1,318219

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,641515
Srednji: 1,645629
Prodajni: 1,649743

Jedinica: 1
Kupovni: 1,817364
Srednji: 1,821919
Prodajni: 1,826474

Jedinica: 1
Kupovni: 2,285677
Srednji: 2,291406
Prodajni: 2,297135