Kako je Sunita nakon ubojstva ugostitelja Ivankovića stigla od Mostara do Jablanice

27,740 ABC portal 04.lipnja 2020. 15:15
POZNATI DETALJI

Svjedočenjem Joze Drežnjaka danas je u Županijskom sudu Mostar nastavljeno suđenje Suniti Hindić (21), optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića (55), vlasnika Vile Ivanković, koje se dogodilo 4. listopada prošle godine oko sedam sati ujutro u tom motelu u naselju Buna kod Mostara.

Drežnjak je kao taksist tog jutra oko šest sati Hindić povezao iz motela prema Ilićkoj ulici, kako mu je dala adresu, a tijekom vožnje, naveo je, nisu komunicirali. Kazao je da je ona tipkala po mobitelu te da je djelovala uspaničeno, a u jednom trenutku mu je rekla da se moraju vratiti do Vile, nakon čega je vozilo okrenuo u blizini „Sjemenarne“ te se zaputio prema motelu.

Ovaj svjedok je kazao da optuženu Hindić ne bi mogao prepoznati, iako je tijekom istrage dao njezin detaljan opis.

Tražila pomoć od vlasnice pansiona
Sunčica Margeta, vlasnica pansiona udaljenog oko 800 metara od „Vile“ bila je osoba kojoj se Hindić tog jutra, nakon ubojstva, obratila za pomoć. Izjavila je da Hindić poznaje spletom čudnih okolnosti, odnosno da je ona u nekoliko navrata sa svojim momkom, a to nije bio Ivanković, dolazila u njezin pansion.

U jutarnjim satima, ispričala je, sjedila je u svojoj ljetnoj kuhinji kada joj je odjednom na vrata, potpuno mokra i bosa, došla Suzana. Razjasnila je da je riječ o Suniti, koja se njoj predstavljala kao Suzana i koju je pod takvim imenom poznavala. Kazala je da joj je optužena rekla da se prevrnula iz kajaka, što joj je, navela je, bilo čudno, na što joj je Hindić rekla „da su je petorica ubacila u Bunu“ (rijeka op.a.) te ju je zamolila da je odveze u Mostar.
 

Svjedokinja je navela da se Hindić „užasno tresla“, nakon čega joj je ona dala svoj šal da se utopli. Kada su, nastavila je, sjele u automobil, Hindić je „spustila sjedište, legla i prekrila lice šalom“, a ona je pomislila „da je imala burnu noć“. Tijekom vožnje, kod Aerodroma Mostar, Hindić joj je rekla da je vozi za Jablanicu, „jer će odatle imati bolju vezu prema Bugojnu, jer joj je mama bolesna“. Također, nudila joj je 150 eura da je odveze do Bugojna, kazavši da će joj dati još 100 eura kada dođu, na što ona nije pristala te ju je dovezla do Jablanice.

Margeta je rekla da ništa nije znala o ubojstvu te da je o tome saznala oko 10 sati iz medija. Navela je da je u vezi tog događaja bila apsolutno šokirana i 3-4 dana „pod apaurinima“, kao i da se osjećala prevarenom te da se obratila policiji osjećajući građansku i moralnu odgovornost.

Konstatirano je da je Margeta prepoznala optuženu kao osobu koja se predstavljala kao Suzana, a njezinom iskazu djelimično je prigovorila Nada Dalipagić, braniteljica Hindić, „zbog razlike u percepciji onoga što je vidjela“.

U nastavku glavnog pretresa danas su svjedočili i Zdravko Pavlović, Šerif Palikuća te Amir Kuko, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Pavlović je govorio o toku događaja nakon obavijesti o ubojstvu te o očevidu, kazavši da je, između ostalog, među zatečenim osobama u motelu bio i Adnan Šljivić, kao i da su na terasi, pored zida, nasuprot glavnom ulazu objekta pronašli crne čizmice sa štiklom. Ispričao je i da su u večernjim satima, a nakon što su raspisali potragu za Hindić, od kolega iz Travnika, gdje se predala, obaviješteni o tome da se ona ne može kretati, jer ima slomljene noge.

Također, svjedočila su trojica pripadnika Policijske stanice Mostar-Jug, koji su na lice mjesta stigli istovremeno sa ekipom Hitne pomoći. Jedan od njih, Radoš Puljić je kazao da ih je šef smjene obavijestio o „pucnjavi na Buni“, ali da ne zna tko je prijavio događaj. I on je potvrdio da su u motelu zatekli Šljivića koji im je kazao da je „Sunita ušla kod njega oko 7.15 sati i rekla da je ranila Ninu i da je zvala Hitnu“.
 

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,95583
Srednji: 1,95583
Prodajni: 1,95583

Jedinica: 100
Kupovni: 25,893429
Srednji: 25,958325
Prodajni: 26,023221

Jedinica: 1
Kupovni: 1,272132
Srednji: 1,27532
Prodajni: 1,278508

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,730171
Srednji: 1,734507
Prodajni: 1,738843

Jedinica: 1
Kupovni: 1,836179
Srednji: 1,840781
Prodajni: 1,845383

Jedinica: 1
Kupovni: 2,178118
Srednji: 2,183577
Prodajni: 2,189036